Marimekko

Marimekko werd 25 mei 1951 geboren. Opgericht door Armi Ratia. Het betekent: Het jurkje van Mari. Marimekko is een Fins designhuis dat wereldwijd bekend staat vanwege haar originele prints en kleuren. Het motto luidt dan ook: opvallen! Marimekko wil mensen in staat stellen om gelukkig te zijn zoals ze zijn en vreugde brengen in het dagelijks leven door gebruik te maken van van gedurfde prints en kleuren. Pas in 2009 werd het eerste servies ontworpen; het Oiva servies. Dit is een eenvoudig, maar prachtig wit servies, dat veel wordt verkocht. Later kwamen er prints op het servies, wat zorgde voor een fleurige uitstraling. Ieder met een unieke naam, zoals Unikko, dat papaver betekent en Siirtolapuurtarha; het Finse woord voor volkstuin.

Ieder seizoen, dus 4 x per jaar, komt Marimekko met een nieuwe print op de markt. Wordt het een succes, dan blijft de print in de collectie. Op deze manier betrekt Marimekko haar klant bij het proces van het ontwerpen van mooie prints.

Onze focus ligt bij het servies. Juist in combinatie met het merk Iittala, kun je hierin een prachtige collectie opbouwen. Immers; deze merken worden in dezelfde fabriek geproduceerd en hebben dezelfde wittint. Dit maakt het combineren gemakkelijk.

Naast het servies zijn er ook vrolijke kussens met de bekende prints van Marimekko. Dit zorgt voor een warme, fleurige uitstraling in de winkel!

onze Marimekko
favorieten