IXXI

IXXI is opgericht in 2010 door drie Nederlandse ontwerpers. Door het koppelen van vele ansichtkaarten, verbonden door koppelstukjes, ontstond er een IXXI. Dit bracht hun een nominatie voor de Dutch Design Award. Het idee was geboren; kunst voor iedereen, maar dan betaalbaar.

De ontwerpers wilden graag een inspirerende collectie van beelden aanbieden, waarmee design en kunst voor een groot publiek toegankelijk zou worden. Het materiaal bestaat uit synaps. Dit is synthetisch papier dat vochtwerend, kreukvrij en UV bestendig is.

Het Rijksmuseum haakte al snel aan. Mooie voorbeelden hiervan zijn: Het melkmeisje, Still life with flowers en de plates.

Vele musea volgden, zoals onder andere het van Gogh museum met de Sunflowers / Almond blossom en het Mauritshuis met: Het meisje met de parel.

IXXI is een welkome aanvulling voor onze winkel. Door vaak te rouleren met de kunstwerken van IXXI, kunnen we telkens een nieuwe setting creëren. Ook is een IXXI gemakkelijk te monteren. Met de bijgeleverde ophangstrip bevestig je eenvoudig de IXXI aan de muur, zonder spijkers. Kom langs en ervaar een stukje museum!

onze IXXI
favorieten