Fatboy

Wat ooit begon in Finland (2002) met de super grote zitzak is nu een merk van Hollandse bodem. Deze zitzak is uitgegroeid tot een waar icoon: Fatboy Original. De naam Fatboy is niet vernoemd naar de stevige vorm van de zitzak – zoals veel mensen denken – maar naar de artiest Fatboy Slim. Deze naam stond op een cd-hoes en gaf Setälä – de Finse designer – inspiratie.

De collectie van het designmerk Fatboy is in de afgelopen jaren enorm uitgebreid met super mooie producten. ‘Never a dull moment’ is één van de slogans van Fatboy, en dat klopt! Het merk voert een uitgebreide hoogwaardige & iconische collectie met onder andere verlichting, hangmatten, zitzakken, poefjes, vloerkleden, parasols, bijzettafeltjes … En natuurijk de Lamzac!

De producten van Fatboy hebben ook bijzonder leuke namen. De Headdemock – de bekende hangmat – betekent ‘heb jij hem ook’ in het Brabants dialect. En bijvoorbeeld de naam van het nieuwe bijzettafeltje Plat-o heeft zijn naam te danken aan ‘plat’ met een toegevoegde ‘o’ om de ronde vorm aan te geven.

Alle producten van Fatboy worden ontwikkeld met één doel: ontsnappen aan de dagelijkse routine!

Fatboy kwam zomaar op een mooie dag in het voorjaar op ons pad. Isabelle stapte – op advies van een collega uit onze stad – bij Nio & Elva binnen en wij waren meteen enthousiast. Zeker voor de zomermaanden leek het ons de perfecte aanvulling voor de Nio & Elva collectie. En dat is ook zeker zo, en niet alleen in de zomer! Wij verkopen de collectie met veel plezier en – voor ons ook belangrijk – wij hebben met de mensen van Fatboy ook altijd veel plezier en dat maakt het extra leuk (en soms ook heel erg lekker met de Bossche Bollen van Jan de Groot uit Den-Bosch).

onze Fatboy
favorieten